Ajax-trainer Schreuder wil Duitse assistent meenemen

Alfred Schreuder.© ANP

Mike Verweij en Jeroen Kapteijns
Amsterdam

De nieuwe Ajax-trainer Alfred Schreuder is volop bezig met de invulling van de technische staf voor komend seizoen. De Barnevelder heeft een oude bekende naar voren geschoven om hem terzijde te gaan staan in Amsterdam.

Matthias Kaltenbach, met wie Schreuder eerder samenwerkte bij TSG 1899 Hoffenheim, is door de nieuwe hoofdtrainer naar voren geschoven als gewenste assistent.

De 37-jarige Kaltenbach is als sinds 2016 assistent-trainer bij Hoffenheim, een functie waarin hij behalve met Schreuder ook samenwerkte met Julian Nagelsmann, Sebastian Hoeness en Marcel Rapp.

In een eerder stadium is ook de naam van zijn broer Dick Schreuder gevallen voor een mogelijke assistent-rol, maar die kiest ervoor om op eigen benen te blijven staan bij PEC Zwolle. Bovendien zag de Ajax-leiding een aanstelling van Dick Schreuder als assistent-trainer niet zitten vanwege de nauwe familiebanden.

Ajax zat woensdag om de tafel met Michael Reiziger en Winston Bogarde, die al als assistenten van Erik ten Hag fungeerden, om te praten over de toekomst. Beide ex-internationals hebben een contract dat nog een jaar doorloopt.

Meer nieuws uit Ajax