Koninklijke verrassing voor Dea bij Zomeravondconcert van ’haar’ koor; Lintje voor Huizense

Wat een verrassing, de Huizense Dea van den Broek- Van den Tol krijgt een lintje.

Wat een verrassing, de Huizense Dea van den Broek- Van den Tol krijgt een lintje.© STUDIO KASTERMANS/ ALEXANDER MARKS

Mirjam van Twisk
Huizen

Verrassing voor de Huizense Dea van den Broek- Van den Tol. Dacht zij zaterdag alleen maar een heerlijke avond te hebben omdat ’haar’ koor Deo Juvente na twee jaar in de wachtstand eindelijk weer een Zomeravondconcert kon geven, werd zij zelf ook in het zonnetje gezet. Met een koninklijke onderscheiding.

Burgemeester Niek Meijer bezorgde haar die verrassing tijdens de muzikale avond in de Kruiskerk aan de Jacob van Wassenaarstraat. Het had de Koning behaagd om haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, zo liet Meijer haar weten.

(Tekst gaat door onder de foto)

Trots en blij, een lintje.

Trots en blij, een lintje.© STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARK

Waarom? Nou omdat Van den Broek zich als vrijwilliger sinds 1990 onmisbaar heeft gemaakt voor de christelijke koorvereniging. Zij verzorgt al die jaren koffie bij de repetities, regelt de kaartverkoop, verzorgt de kleding voor de koorleden en tekent voor de inwendige mens tijdens de reizen van het koor per bus en bij concerten voor solisten en muzikanten. Daarnaast heeft de enthousiaste vrijwilligster van 1995 tot 2020 de koffie en maaltijden verzorgd voor de PKN Oosterlichtkerk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.