Bisschopsweg tussen Baarn en Eembrugge wordt volledig afgesloten in verband met groot onderhoud; Verkeer van en naar Bunschoten/Eemdijk moet omrijden

De borden staan er al.© foto caspar huurdeman

Eric Lorier
Baarn

De Bisschopsweg is vanaf zondag 29 mei vanwege wegwerk een week afgesloten tussen Baarn en Eembrugge. Dat betekent omrijden geblazen voor autoverkeer tussen Baarn en Bunschoten en Eemdijk. Dit verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de A1 en de N199/Amersfoortseweg in Bunschoten.

De weg moet dicht in verband met de onderhoudswerkzaamheden die de Versluys Groep gaat uitvoeren in opdracht van de provincie Utrecht. Op de klussenlijst staat het volledig vervangen van de bestaande asfaltlaag en de fundering, en het aanbrengen van bermverharding en belijning. Er wordt gewerkt op het stukje Bisschopsweg tussen de rotonde bij de oprit naar de A1 richting Amsterdam en de kruising met de Eemweg bij Eembrugge. Zowel de rotonde als de kruising blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Het wegwerk begint zondagochtend 29 mei om zes uur en duurt tot en met zaterdag 4 juni (onder voorbehoud van de weersomstandigheden). Het hele wegvak is die week volledig afgesloten voor alle verkeer. Verkeersregelaars zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Autoverkeer moet flink omrijden, fietsers kunnen net als altijd via de Geerenweg, parallel aan de Bisschopsweg. Deze Geerenweg is ook de route voor hulpdiensten in het geval van calamiteiten.

Later dit jaar pakt de provincie Utrecht het volgende stuk van de Bisschopsweg aan. Het gaat dan om het deel vanaf de kruising met de Eemweg (Eembrugge) tot aan de kruising met Eemdijk/Zuidereind, inclusief de brug.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.