’De Laanstraat zal nooit meer hetzelfde zijn’, spontaan monumentje voor het huis van doodgestoken Hilversumse vrouw

Buurtbewoners hebben bloemen gelegd voor de woning aan de Laanstraat waar zondagavond een vrouw om het leven kwam bij een steekincident.

Buurtbewoners hebben bloemen gelegd voor de woning aan de Laanstraat waar zondagavond een vrouw om het leven kwam bij een steekincident.© FOTO STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Alexander Poort
Hilversum

Het steekincident waarbij de bewoonster van het huis aan de Laanstraat in Hilversum om het leven kwam, dreunt nog na in de buurt. Omwonenden en andere mensen die hun medeleven willen betuigen leggen spontaan bloemen bij het huis.

Langzamerhand ontstaat er zo een klein monumentje met bloemen en kaarsen voor de deur. In het midden staat een hart van waxinelichtjes. De vlammen dansen een beetje in de wind die zacht door de smalle straat waait.

Meest in het oog springend is de brief die iemand aan de overleden vrouw heeft geschreven. ’Jij moeder, jij vriendin, jij kanjer. Altijd jezelf wegcijferen voor je kinderen om hen maar op een mooie springplank te zetten om dit leven goed in te gaan’, staat er te lezen. ’Jij mooie lieven, ondeugende schat. De Laanstraat zal nooit meer hetzelfde zijn. God ik mis je. Rust zacht’, eindigt het schrijven.

Over de reden van het steekincident is nog steeds maar weinig bekend. Direct na het dramatische voorval is een 17-jarige man gearresteerd. De politie is verder terughoudend met informatie, omdat het ’een incident in de persoonlijke sfeer’ betreft.

Lees ook: 'Gezinsdrama' zorgt voor shock in Hilversum. Door steekpartij omgekomen Hilversumse 'was een hele aardige vrouw, iedereen kende haar'

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.