Biden naar Buffalo voor gesprek met nabestaanden schietpartij

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De Amerikaanse president Joe Biden reist dinsdag af naar Buffalo in de staat New York, heeft het Witte Huis volgens CNN bekendgemaakt. Hij zal daar een gesprek hebben met de families van de slachtoffers van een dodelijke schietpartij die daar zaterdag plaatsvond in een supermarkt.

Een witte 18-jarige man opende het vuur bij een winkel in een overwegend zwarte buurt. Er vielen tien doden en drie gewonden. De schutter, volgens de autoriteiten een rechtsextremist, wordt aangeklaagd voor een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers waren zwarte Amerikanen.

Biden heeft eerder de "gruwelijke" schietpartij al veroordeeld en zei haatmisdrijven "weerzinwekkend" te vinden. "Elke daad van binnenlands terrorisme, inclusief een daad gepleegd in naam van een weerzinwekkende blanke nationalistische ideologie, is in tegenspraak met alles waar we in Amerika voor staan. Haat mag geen veilige haven hebben. We moeten alles doen wat in onze macht ligt om een einde te maken aan door haat aangewakkerd binnenlands terrorisme", zei hij na het schietincident.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.