Groen licht voor tweede bouwfase Schoutenwerf Muiden. Oude loodsen deze zomer gesloopt

Impressie van de te bouwen werfwoningen.© New Cheese Development

Joyce Huibers
Muiden

De Schoutenwerf in Muiden wordt omgebouwd tot woonwijk. Afgelopen januari ging de eerste fase van start met de sanering van de grond waarop drie vrije kavels liggen. Nu is ook de financiering rond voor de tweede fase waarin 29 woningen gebouwd gaan worden.

Het gaat om het gebied waar nu nog de loodsen staan aan de Hellingstraat. Projectontwikkelaar New Cheese Development is blij om in een tijd waarin ook veel bouwprojecten worden afgeblazen kopers zekerheid te kunnen bieden. De 29 appartementen, penthouses en werfwoningen en een ondergrondse parkeergarage kunnen nu zonder voorbehoud worden gebouwd.

Komende zomer wordt gestart met de sloop van een deel van de bestaande bebouwing. Aansluitend wordt de ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. De aan- en afvoer van materialen zal zoveel mogelijk plaats vinden via het water.

Het hele project, De Werf bij de Sluis in Muiden geheten, omvat 57 woningen, een ondergrondse parkeergarage met 68 plaatsen en ligt direct naast de jachthaven. Ook wordt de kade opnieuw ingericht, zodat er vanaf elke plek op de werf van het water genoten kan worden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.