Uitverkochte Vorstin zegt Hilversumse band Kayak vaarwel

Afscheidsconcert Kayak in de Vorstin.

Bert-Jan van Oel
Hilversum

Het concert was ruim van tevoren uitverkocht. Hits maakt Kayak niet meer, maar het afscheidsconcert van de Hilversumse band in De Vorstin trok nog heel veel belangstelling.

Van de originele bandleden, die Kayak in 1972 oprichtten, is alleen muzikaal leider en toetsenist Ton Scherpenzeel nog over. Kayak scoorde in de jaren zeventig een flink aantal hits, waarvan ’Ruthless Queen’ de bekendste was. De groep speelt op de afscheidstournee ook nieuwer materiaal.

Kayak sluit niet uit dat de band voor speciale projecten of gelegenheden nog eens samen het podium op zal stappen, maar in tourverband is het na 21 mei voorbij. Na het laatste Nederlandse concert in Hilversum van afgelopen zaterdag reisde Kayak meteen naar een zondags optreden in Keulen. De band speelt voorts nog vijf keer: in Duitsland, België, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Daarna is het echt schluss.

Lees ook: Kayak geeft laatste Nederlandse show ooit in De Vorstin. Thuiswedstrijd voor ’Hilversumse’ rockband tijdens Europese afscheidstournee. De cirkel is rond na vijftig jaar

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.