Gouverneur: aanvallen op militaire infrastructuur bij grens Polen

ANP Producties | Bron: ANP
Lviv

Op een militair complex in Javoriv in het westen van Oekraïne zijn zondag vier raketaanvallen uitgevoerd. Dat heeft de gouverneur van Lviv gemeld. Javoriv ligt niet ver van de grens met Polen.

Volgens de eerste berichten zijn er geen slachtoffers gevallen, maar is er wel materiële schade. Eerder had een commandant van de Oekraïense luchtmacht gemeld dat er vanaf de Zwarte Zee raketaanvallen waren uitgevoerd op de regio Lviv. Het was voor het eerst in ongeveer een week tijd dat het luchtalarm in de regio afging. Rusland heeft de aanvallen niet bevestigd.

Het Russische ministerie van Defensie deelde wel mee dat in de nacht van zaterdag op zondag met luchtaanvallen onder meer twee commandoposten en vier munitiedepots van de Oekraïense strijdkrachten zijn getroffen. Het ministerie meldde dat het ging om doelen in de regio Donetsk in Oost-Oekraïne. Ook zouden door artilleriebeschietingen 150 Oekraïense strijders zijn "vernietigd". Onafhankelijke bronnen hebben de Russische berichten niet bevestigd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.