Derde klasse zaterdag: ’t Gooi verslaat buurman Altius en geeft rode lantaarn over aan FZO

Glenn Hemmers mist een strafschop, nadat hij Altius eerder al wel op 1-0 heeft gezet.

Glenn Hemmers mist een strafschop, nadat hij Altius eerder al wel op 1-0 heeft gezet.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Bart Bos
Hilversum

Dolle vreugde aan de kant van ’t Gooi. De ploeg van Azzadine el Harchaoui behaalde dinsdagavond een belangrijke zege bij Altius.

Op eigen veld startte Altius furieus. Glenn Hemmers tekende al in de tweede minuut de 1-0 aan en had tien minuten later ook de marge kunnen verdubbelen, maar zijn hard door het midden geschoten strafschop werd met de voet gekeerd door ’t Gooi-goalie Bas van Beek.

Dit gaf ’t Gooi, dat Bram Sleven zag afhaken met een schouder uit de kom, een boost. De laagvlieger greep het initiatief en werd ook gevaarlijk. Een inzet van Yassin Ouaddouch werd van de lijn gehaald, Shairon de Lima kopte op de paal en kort voor rust was diezelfde De Lima wel verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

De tweede helft was tien minuten oud toen ’t Gooi zelfs brutaal de leiding pakte. Ouaddouch krulde de bal heerlijk in de verste bovenhoek. Maar daarna nam Altius het weer over. De thuisploeg voerde de druk op en kwam een kwartier voor tijd via Jesse Slockers op 2-2.

Juist op het moment dat iedereen zich leek te verzoenen met een remise bracht uitgerekend Soufyan el Harchaoui, het broertje van trainer Azzadine, ’t Gooi in extase. Laatstgenoemde: ,,De jongens wisten dat er veel op het spel stond. Wij moeten de motivatie uit onszelf halen en keihard knokken. Dat hebben we nu gedaan met twee jongens uit het tweede erbij en mijn broertje, die al een paar jaar niet op niveau heeft gevoetbald en ’m nu met zijn chocoladebeen binnenschoot.”

Door de overwinning hebben de Hilversummers de laatste plaats, die ze al het hele seizoen bezetten, overgedaan aan het Zeistse FZO.

Derde klasse C:

VVZ’49-Baarn 1-0 (1-0). Doelpuntenmaker VVZ’49: De Beer.

TOV-CJVV 1-1 (0-1). Doelpuntenmaker TOV: eigen doelpunt.

Olympia’25-Hees 2-0 (0-0). Doelpuntenmakers Olympia ‘25: Makran, Unlu.

Laren’99-FC Hilversum 2-4 (1-1).

Doelpuntenmakers Laren’99: Van Kooij, T. Roest. Doelpuntenmakers FC Hilversum: Van der Velden, Palinek (2), Cyrus.

Derde klasse B:

AH’78-Pancratius 1-1 (0-0). Doelpuntenmaker AH’78: Dinc.

Meer nieuws uit Sport Regionaal