Oud-turnster Witjes: uitspraak in zaak Wevers een blamage

Danila Koster en Petra Witjes (rechts) tijdens een rondetafelgesprek met Kamerleden en betrokkenen over de (on)veiligheid in de turnsport.© Archieffoto ANP

ANP
AMSTERDAM

Oud-turnster Petra Witjes heeft maandag verbaasd gereageerd op de uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) in de zaak van Vincent Wevers. De turncoach werd vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag omdat volgens de tuchtcommissie onvoldoende vast is komen te staan dat Wevers zich schuldig heeft gemaakt aan tuchtrechtelijk verwijtbaar gedrag.

Witjes was een van de oud-turnsters die een klacht tegen de turncoach indiende. „De oud-turnsters zijn de dupe van de onbekwame handelswijze van het ISR. Al maanden roep ik dat er geen deskundig onderzoek wordt gedaan op basis van relevantie en waarheidsvinding.

Lees ook: Tuchtcommissie spreekt turncoach Vincent Wevers vrij van grensoverschrijdend gedrag

Nu blijkt dat de tuchtcommissie niet kan oordelen vanwege het gebrekkige onderzoek en feiten die niet in tijd zijn weergegeven”, zegt Witjes. „Alles waarvoor ik eerder heb gewaarschuwd, is werkelijkheid geworden. De zoveelste klap. Het is echt een blamage”, zegt ze.

Lees hier alle artikelen in ons dossier over turnmisbruik.

Meer nieuws uit Sport