Dak van loods in Eemnes vat opnieuw vlam; eigenaar weet grote brand te voorkomen door snel ingrijpen

© Foto’s: Caspar Huurdeman

1 / 5
Internetredactie
Eemnes

Het dak van een loods aan de Goyersgracht Zuid in Eemnes heeft zondagmiddag vlam gevat. Vorig jaar nog brandde een groot deel van het dak af, toen schaalde de brandweer op naar grote brand.

Ditmaal is de schade aan het dak minder groot, maar desalniettemin werd opgeschaald naar middelbrand en moest de brandweer eraan te pas komen. Die arriveerde even na 13.00 uur. Een nieuwe houtstookinstallatie bleek de oorzaak van de vlammen op het dak.

Lees ook: Uitslaande brand in loods Eemnes; meerdere brandweereenheden ter plaatse

De eigenaar van de loods ontdekte de brand zelf toen hij toevallig op het terrein van zijn bedrijf Tree Service arriveerde. Het terrein ligt naast de villa waar het televisieprogramma De Gouden Kooi in het verleden werd opgenomen.

Na het alarmeren van de brandweer klom de eigenaar van de loods zelf het dak op om met blussen te beginnen. De bevelvoerder van de brandweer laat weten dat hij daardoor zeker een grotere brand heeft voorkomen.

Lees ook: Gunfactor helpt Larense ondernemer letterlijk uit de brand; Iedereen schiet Menko König te hulp. ’Ik kom een heel eind. Nee, ik ga het redden’

© Foto: Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.