De Wit (BZC’13) gaat voor ’een kratje naar keuze’ met winst op Wasmeer

Pjotr Pos
Hilversum

Oscar de Wit is bezig aan zijn laatste weken als voetballer bij BZC’13. Volgend seizoen wordt hij er hoofdtrainer. Dat was de 37-jarige middenvelder/aanvaller twee seizoenen geleden ook al een jaar.

BZC’13-Wasmeer

,,Wij zijn in bloedvorm dit kalenderjaar. Natuurlijk is Wasmeer een goede ploeg. Martijn Donker en Gavin Adema kunnen hun spelers tot op het bot motiveren. Toch kunnen we ze op een topdag verslaan. Op eigen veld gaan we ze het lastig maken en zijn we ze de baas. Daarmee worden we de eerste die van ze gaan winnen, met 2-1.

BZC is natuurlijk voor de helft vanuit De Zebra’s voortgekomen bij de fusie. De Zebra’s lag naast Wasmeer, dus er is zeker een soort van rivaliteit. Ook is er een aantal jongens van ons met een Wasmeer-verleden. Kortom, genoeg ingrediënten voor een leuke wedstrijd.’’

Forza Almere-Eemnes

,,Forza Almere is bezig aan een opmars, maar Eemnes moet winnen om bij de topdrie te blijven. Dat zullen ze ook gaan doen met 1-3. Eemnes blijft altijd mijn club. Ik heb er de hele jeugd doorlopen en daarna nog vier jaar in het eerste gespeeld. We promoveerden naar de tweede klasse en handhaafden ons toen twee seizoenen op rij. Daarna viel het team uit elkaar en was het eigenlijk voor het eerst dat spelers stopten voor hun studie in plaats van om te gaan werken.

Ik was destijds al verhuisd naar Hilversum. Interesse van clubs kwam toen nog vooral via belletjes, sms’jes kwamen net in. Bij FC Hilversum kon ik in eerste instantie bij het tweede aansluiten met een kans om daarna in het eerste, dat in die periode in de topklasse speelde, te komen. Daarmee was de keuze om Eemnes te verlaten snel gemaakt. Verder dan een paar oefenwedstrijden met het eerste ben ik overigens niet gekomen.

Van spelers bij Eemnes krijg ik nu trouwens DM’tjes (direct messages, red.) via Instagram toegestuurd. Zo van: bij winst op Wasmeer krijg je een kratje bier naar keuze, haha.’’

Laren’99-Altius

,,Bij Altius heb ik vier seizoenen gevoetbald en was ik tegelijk ook jeugdtrainer. Van de jongens die ik toen trainde speelt er nu een aantal in het eerste. Daarom ben ik ze altijd blijven volgen.

Laren staat nu twee plekjes hoger dan ze. Altius is een beetje wisselvallig dit seizoen. Daarom denk ik dat het een 2-2 gelijkspel wordt.’’

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Oscar de Wit, de voorganger én komend seizoen ook weer opvolger van Stephan Lesmeijster als coach van het Hilversumse BZC’13.

Meer nieuws uit Sport Regionaal