Grote drukte in Bollenstreek bij bloemencorso

ANP Producties | Bron: ANP
Lisse

Bij het traditionele bloemencorso is het zaterdag superdruk, meldt de organisatie. Naar schatting een miljoen mensen zijn op de optocht in de Bollenstreek afgekomen. In de dorpen waar het corso doorheen trekt is veel publiek op de been, maar ook tussen de dorpen trekt de stoet veel bekijks.

Volgens een woordvoerster zijn er dit jaar meer mensen op de optocht afgekomen dan bij de laatste editie van het corso in 2019. Door corona kon de stoet de afgelopen twee jaar niet doorgaan. "Het is misschien een inhaalslag", zegt de woordvoerster. "Mensen hebben ook de behoefte weer iets leuks te doen."

Dit jaar, 75 jaar na de eerste editie, doen 55 wagens mee, waaronder zestien grote praalwagens. Het bloemencorso begon zaterdagochtend in Noordwijk en eindigt rond 22.00 uur in Haarlem. Daar zijn de praalwagens ook zondag nog te bekijken.

Honderden vrijwilligers werkten de afgelopen tijd aan de praalwagens. Die bevatten ongeveer 1,5 miljoen hyacinten, tulpen en narcissen. De organisatie heeft zaterdag al prijzen uitgedeeld. De mooiste praalwagen is die met de titel 'Als een vis in het water' van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.