Wimbledon weert mogelijk Russische tennissers

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Russische tennissers Daniil Medvedev en Andrej Roeblev missen mogelijk Wimbledon. De organisatie van het grandslamtoernooi in Londen zou voor de komende editie Russische tennissers willen weren vanwege de invasie in Oekraïne. De Britse sportwebsite Sportico meldt het bericht.

De All England Lawn Tennis Club wil geen commentaar geven op het bericht. Het is wel bekend dat de organisatie van het grastoernooi eerder deze maand met de Britse regering heeft gesproken over deelname van Russische en Belarussische tennissers aan Wimbledon.

De internationale tennisorganisaties hebben Russische en Belarussische teams uitgesloten van internationale wedstrijden. Individueel mogen de spelers wel meedoen aan internationale toernooien, maar niet onder de vlag van hun land. Wimbledon zou dan het eerste toernooi zijn waar ook individuele spelers uit Rusland worden geweerd.

Mondiale ranglijst

Medvedev en Roeblev zijn momenteel de nummer 2 en 8 van de wereld. Karen Chatsjanov en Aslan Karatsev staan ook nog bij de eerste dertig op mondiale ranglijst. Anastasia Pavlioetsjenkova is op de 15e plaats de hoogst genoteerde Russin.

In het bericht wordt niet gemeld of tennissers uit Belarus ook worden uitgesloten van Wimbledon. Als dat wel het geval is, treft dat Arina Sabalenka, de nummer 4 van de wereld bij de vrouwen, en Viktoria Azarenka, de nummer 18.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.