Zeer grote brand in schuur Roelofarendsveen onder controle

ANP Producties | Bron: ANP
Roelofarendsveen

De zeer grote brand die in de nacht van zondag op maandag uitbrak bij een groot agrarisch bedrijf aan de Geestweg in Roelofarendsveen is onder controle. De brandweer liet iets voor 5.00 uur weten dat het sein brand meester is gegeven. Zij verwacht nog wel de hele nacht en maandagochtend bezig te zijn met nablussen.

De brandweer rukte met veel voertuigen uit om het vuur te blussen. Er vielen geen gewonden, laat een woordvoerder weten. Over de toedracht van de brand is nog niets bekend.

Er kwam erg veel rook vrij bij de brand. De veiligheidsregio Hollands Midden adviseerde mensen in de omgeving daarom hun ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer verrichtte metingen rond de brand, maar volgens de brandweerwoordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat in de schuur gevaarlijke stoffen lagen opgeslagen die vlam kunnen hebben gevat. Wel liet de veiligheidsregio weten dat de brand veel stankoverlast veroorzaakte. De geur was rond 2.00 uur in de ruime omtrek van Roelofarendsveen te ruiken. Rond 5.00 uur was de rookontwikkeling echter flink afgenomen.

In de nabije omgeving van de boerderij zijn door het vuur brandresten terechtgekomen. Die kunnen volgens de veiligheidsregio met handschoenen veilig worden opgeruimd.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.