Het totoformulier van Rayendall Bitorina (VV Hees): ’De derby moet gewonnen worden, niks anders wordt geaccepteerd’

Rayendall Bitorina (links) namens Hees in actie tegen Altius, eerder dit seizoen.© Archief Studio Kastermans

Pjotr Pos
Soest

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Rayendall Bitorina, die vandaag met Hees de Soester derby tegen VVZ’49 speelt. Gezien de ranglijst een eenvoudig potje, maar er komt meer bij kijken dan alleen voetbal. Zo weet ook de 30-jarige middenvelder.

Hees-VVZ’49

„Qua beleving en supporters was het de vorige keer een heel toffe wedstrijd. Toen werd het 1-4 voor ons. De wedstrijd was niet heel denderend. We speelden niet eens zo goed maar wonnen vrij simpel. Het was misschien op het veld niet zo’n spektakel als gehoopt, daaromheen was het erg mooi. Ik heb wat dingen vernomen van mensen die komen. Daarom verwacht ik dat de sfeeracties de vorige keer zullen overtreffen. Wat precies weet ik niet, maar erg leuk.

We verkeren nu in niemandsland, met de derde plaats ver achter de koplopers en ruim voor de nummer vier, TOV. Daarmee behalen we nacompetitie. We moeten dus gewoon lekker ons niveau halen en winnen. Niks anders wordt geaccepteerd. Ik denk dat het weer 4-1 wordt, dan ben ik tevreden.”

PVCV-SO Soest

„Tot dit seizoen heb ik bij Soest gespeeld, in totaal zo’n twaalf jaar. Twee weken geleden was ik er nog, tegen Hooglanderveen, maar ik kom er niet zo vaak dit seizoen. Zondag is nu mijn vrije dag en dan besteed ik ook tijd aan mijn gezin. De Soest-jongens zijn allemaal wat jonger, dus die ken ik ook wat minder goed. Een terugkeer als speler zie ik eigenlijk niet meer gebeuren.

De wedstrijd tegen Hooglanderveen wonnen ze, maar daarna hebben ze drie keer op rij verloren. Ik denk dat Soest wel wint, PVCV staat iets lager. Als ze nog wat willen, dan moeten ze deze sowieso winnen. Ze krijgen altijd wel een goal tegen, dus ik denk dat het 1-2 wordt.”

GRC-14-Huizen

„Tussen mijn periodes bij Soest heb ik één jaar bij Huizen gespeeld. Toen speelden ze in de hoofdklasse en was daarboven alleen nog de topklasse. Komend vanuit de tweede klasse was het flink aanpoten, maar ik heb uiteindelijk toch nog wel redelijk wat gespeeld.

Nu doen ze het goed en staan ze gedeeld eerste. Ze winnen met 0-3. Jaime Hensen, die bij mij keepte bij Soest, speelt nu bij Huizen. Ik spreek hem niet zo heel vaak, hij woont ook in Amsterdam nu. Ik check wel elke week wat ze gedaan hebben, net als andere oud-teamgenoten. Ik ben vrij aardig op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio. De kruisjes staan deze keer in elk geval op de goede plek, haha.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal