ABN AMRO vertrekt uit Hilversum: kantoor aan de ’s-Gravelandseweg op 10 juni dicht. ’Ervoor in de plaats komen financiële zorgcoaches’

Het bankkantoor aan de ’s-Gravelandseweg.© foto Google

Eddie de Paepe
Hilversum

Het ABN AMRO-kantoor in Hilversum, aan de 's-Gravelandseweg, sluit per 10 juni de deuren. De bank gaat zich naar eigen zeggen meer richten op digitale dienstverlening.

Steeds meer mensen maken gebruik van digitale diensten, ook voor bankieren. Klanten van ABN AMRO regelen hun bankzaken primair via de eigen app en internetbankieren, stelt de bank. Ook kiezen zij steeds vaker voor chat, telefoon en/of beeldbankieren als ze vragen hebben of persoonlijk contact willen. ’Een bankkantoor bezoeken is steeds minder noodzakelijk en daardoor neemt het aantal bezoekers al jaren af.’ ABN AMRO sluit daarom haar kantoor in Hilversum.

De bank beseft dat er nog klanten zijn die behoefte hebben aan ondersteuning. Om online bankieren ook voor hen toegankelijk te maken en de afstand tot de bank kleiner te maken, biedt ABN AMRO onder meer hulpvideo’s en cursussen ‘Hulp bij online bankieren’. Verder is er tot 10 juni op het kantoor aan de ’s-Gravelandseweg een dagelijks inloopuur (van tien tot half twaalf ’s ochtends).

Spil

In plaats van het fysieke bankkantoor komen ’financiële zorgcoaches’. Die zijn volgens de bank de spil van de dienstverlening aan klanten die digitaal minder vaardig zijn of extra ondersteuning nodig hebben. De financiële zorgcoach helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met internetbankieren en de app, ’zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven bankieren’.

ABN AMRO-klanten kunnen geld opnemen, geld storten en sealbags storten bij de geldautomaten van Geldmaat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.