’Koninklijke’ boomgaard bij paleis Soestdijk opent zijn deuren; Op tweede paasdag is iedereen welkom om een kijkje te nemen

Een deel van de vrijwilligers op de boomgaard.© foto pr

Eric Lorier
Soestdijk

Kijkje nemen in de ’koninklijke’ boomgaard? Dat kan tweede paasdag weer, want dan is er een open dag in de boomgaard tegenover paleis Soestdijk.

De boomgaard en de kwekerij zijn een klein paradijsje, verscholen achter de beukenhagen. Als je niet weet dat het er is, loop je er zo voor bij. Maar achter de haag bevindt zich een wilde tuin met inheemse planten, een boomgaard met hoog- en een laagstamfruitbomen en een pluktuin.

Enkele jaren geleden was het door jarenlange verwaarlozing compleet overwoekerd met braam, maar de vrijwilligers van eerst Trees for Peace en later IVN Eemland hebben de boel weer op orde gebracht. IVN heeft een overeenkomst met paleiseigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep om de boomgaard te beheren en te gebruiken.

Tweede paasdag gaan de hekken voor het eerst dit jaar weer open voor het publiek. De open dag duurt van elf tot vier uur. Voor de kinderen is er een speurtocht.

Lees ook: website IVN over de boomgaard

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.