Eemdijk herstelt zich ten koste van ’gewillig slachtoffer’ Noordscheschut

Bunschoten

Eemdijk wist zaterdag de wrange nasmaak van de 3-1 nederlaag bij RKAV Volendam van zich af te spelen tegen Noordscheschut. De hoofdklasser stapte met een 5-1 overwinning én een goed gevoel van het veld op het eigen sportpark De Vinken.

Argjend Selimi, de laatste weken wat worstelend met zijn vorm, was belangrijk voor de formatie van Willem Romp. De 25-jarige flankspeler opende na acht minuten al de score voor de thuisploeg. Kort daarna wist ook Frank Heus het net te vinden. Zijn kopbal, na een puike voorzet van Jordie Huijgen, betekende de 2-0.

Toen drie minuten later ook Nigel van Zelst - op aangeven van Selimi - zijn goal meepikte, ging de ’Diekse’ storm wat liggen. Dat zorgde ervoor dat Noordscheschut een aantal keer voor het doel van Gerben Jan Ruizendaal - die de vrijdag vader geworden Jeroen de Harder onder de lat verving - verscheen. Eenmaal moest de stand-in-doelman het antwoord schuldig blijven: 3-1.

Drie minuten na de thee maakte Selimi zijn tweede en Eemdijks vierde van de middag. Bij het slotakkoord was diens jongere broer Armend betrokken. Hij gaf tien minuten voor tijd de assist op Jesper van Dalen, die daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde. ,,We hebben nagelaten een hogere score neer te zetten, maar ik ben wel heel blij met het spel dat wij in fases hebben laten zien. Het straalde weer wat plezier uit. Dat is nu het belangrijkste”, aldus Romp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal