Provincie Utrecht heeft wegen en groen op bedrijventerrein Richelleweg overgedragen aan de gemeente Soest

Wethouder Nermina Kundić en gedeputeerde Rob van Muilekom bij de feestelijke overdracht.© Foto provincie Utrecht

Eddie de Paepe
Soest

De provincie Utrecht heeft de openbare ruimte, waaronder de wegen en groenstroken, van bedrijventerrein Richelleweg in Soesterberg overgedragen aan de gemeente Soest.

Sinds 2013 heeft de provincie Utrecht in totaal negentien bouwkavels verkocht op dit bijna vijftien hectare grote bedrijventerrein. Richelleweg ligt midden in het groen en naast de A28, waardoor het goed bereikbaar is. Vanuit Utrecht en Amersfoort is het bijvoorbeeld maar vijftien minuten rijden naar de moderne bedrijfspanden en kleinere bedrijfsverzamelunits op het afsluitbare terrein. De ondernemers van Richelleweg zijn lid van het parkmanagement, uitgevoerd door Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO Soest).

Ontwikkeling Soesterberg

Het bedrijventerrein is volgens de provincie niet alleen van waarde voor de regionale werkgelegenheid, maar ook belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Soesterberg. Op het bedrijventerrein is ruimte vrijgemaakt voor meerdere lokale bedrijven uit woon-werkgebied Soesterberg-Noord. Met de verhuizing van diverse bedrijven naar de Richelleweg is in Soesterberg-Noord ruimte ontstaan voor nieuwbouwwoningen. Hierdoor kan dit gebied volgens de provincie een aantrekkelijker woon- en leefklimaat krijgen, dicht bij het dorpshart Soesterberg en Park Vliegbasis Soesterberg.

(tekst gaat verder onder de foto)

Hart van de Heuvelrug

Bedrijventerrein Richelleweg is onderdeel van het programma Hart van de Heuvelrug. Dit is in 2004 gestart met als doel de natuur te versterken en centraal op de Utrechtse Heuvelrug te ontwikkelen. In de afgelopen vijftien jaar hebben zeventien partners samengewerkt om een groot, sterk én aangesloten natuurgebied van 5300 hectare tot stand te brengen. Naast natuur is rond Zeist en Soest ook ruimte gemaakt voor wonen, werken, recreatie en zorg.

Lees ook: Nieuwe stap in door het vertrek van de Luchtmacht ingeluide ontwikkeling; Ook laatste kavel op nieuw Soesterbergs bedrijventerrein Richelleweg is verkocht

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.