Jantje lacht, jantje huilt: Eemdijk is na wanprestatie bij De Dijk alweer koploper-af en kan weer eens in de achtervolging

Jacob-Jan van de Groep
Amsterdam

Dat de ene week de andere niet is in het voetbal, bewees Eemdijk afgelopen zaterdag. De hoofdklasser, die de achttiende speelronde aanving als koploper nadat het vorige week in blessuretijd met 1-0 van concurrent Genemuiden won, maakte tegen laagvlieger De Dijk geen moment aanspraak op de zege. Dat de thuisploeg vroeg in de eerste helft de enige treffer van de middag aantekende, was een gevolg van falen bij de gasten. En dus mag de formatie van Willem Romp weer eens in de achtervolging.

Hoewel het zonnetje meer dan voldoende scheen op sportpark Schellingwoude, lukte het Eemdijk maar niet om de ’schwung’ in het elftal te krijgen waarmee het vorige week de meerdere van Genemuiden was. Nauwkeurigheid in de passing, duelkracht en onverzettelijkheid, juist peilers waar Eemdijk normaal gesproken om bekend staat: het was bij tegenstander De Dijk veel meer aanwezig. De Amsterdammers hadden zich voorgenomen de koploper pootje te lichten en dat lukte ze ook doordat Abraham Misehouy na een uitbraak via de linkerflank, nota bene na een mogelijkheid voor Eemdijk, de bal in de korte hoek langs Jeroen de Harder schoot. ,,We wisselen mooie momenten, zoals vorige week tegen Genemuiden, af met dit soort wanprestaties. Het blijft maar terugkomen, ik weet ook niet wat het is. Misschien is het ook wel gewoon kwaliteit. We huppelen lekker terug en dan krijg je de 1-0 om je oren. Dan voetbal je de rest van de wedstrijd tegen jezelf”, concludeerde Romp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal