Jorni Camps wil met Zuidvogels in Huizer derby de wintertitel pakken

Jacob-Jan van de Groep
Huizen

In dezelfde week als die van de immens beladen derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg staat vandaag zo’n twintig kilometer verderop de broedertwist tussen Huizen en Zuidvogels op het programma. De Huizer eersteklassers hebben beiden 29 punten uit twaalf wedstrijden en de winnaar kroont zich dan ook tot winterkampioen in de lente. Zuidvogels-middenvelder Jorni Camps vult de TOTO in.

Huizen-Zuidvogels

,,Ik heb er enorm veel zin in. Dit zijn de wedstrijden die je als voetballer wil spelen. Vaak zijn derby’s geen goede wedstrijden, maar laat het derbyduel tussen ’rood’ en ’blauw’ van afgelopen dinsdag maar een voorbode voor ons duel zijn. Zowel Huizen als Zuidvogels heeft een groep die bestaat uit een goede mix van spelers, van talenten tot jongens met de nodige ervaring”, stelt de 25-jarige inmiddels in Amsterdam woonachtige Camps. ,,Ik hoop op veel publiek langs de lijn nu het allemaal weer mag. Daarnaast verwacht ik veel strijd, binnen het sportieve. Al weet ik ook dat in zo’n wedstrijd nogal eens het randje opgezocht wordt.”

,,Tactiek wordt in zo’n wedstrijd vaak na twee minuten losgelaten en het gaat dan om duels winnen. Huizen scoort wat makkelijker dan wij met 36 goals voor, terwijl wij er 27 hebben gemaakt in de eerste twaalf wedstrijden. Beide ploegen zijn lastig te passeren en ik denk dan ook dat het een spannende wedstrijd op het scherpst van de snede wordt. Ik voorspel een 1-2 zege voor Zuidvogels.”

Eemdijk-SC Genemuiden

,,Ook een heerlijk affiche. Net als in het kampioensjaar 2018, toen ik bij Eemdijk speelde, is het een wedstrijd tussen twee titelkandidaten. Destijds wonnen wij met 2-4 in misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Eemdijk maakt wel een goede kans, zeker nu ze thuis spelen. De heenwedstrijd was 3-0 voor Genemuiden, maar dat zegt nu helemaal niks meer. Ze hebben eigenlijk niks te verliezen en Genemuiden kent misschien wat angst. Dat moeten ze nou net niet hebben, want dan bijt Eemdijk zich vast en laat niet meer los. Ik geloof dat ’Diek’ de zege pakt: 2-1 .”

Eemnes-NVC

,,Leuk om te zien dat Eemnes - waar mijn vrienden voetballen en mijn broer Nando Camps laatste man én aanvoerder is - het zo goed doet dit seizoen. Het is ook wel tijd dat ze weer eens naar de derde klasse promoveren, vind ik. Wedstrijden tegen NVC mag je, als je meedoet om het kampioenschap, niet verliezen. Zeker thuis niet. Ik denk dat het 4-0 voor Eemnes wordt.”

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Jorni Camps (l), speler van Zuidvogels.

Meer nieuws uit Sport Regionaal