Vierde klasse zaterdag: Het ’wij-gevoel’ is terug bij dorpsclub BVV, dat na anderhalf jaar eindelijk weer eens wint

Bas IJsselstein merkt dat het clubgevoel en het plezier terug zijn in Blariucm.© Foto BVV’31

Kasper Leenen
Blaricum

In 4F zorgde BVV’31 voor een knappe prestatie door in eigen huis FC Weesp nipt opzij te zetten: 2-1. Het betekende de eerste overwinning in anderhalf jaar tijd voor de Blaricummers.

,,Dat werd dus wel tijd en smaakt ook echt naar meer. Maar vooral voor de club is het leuk natuurlijk. Er is weer wat meer publiek en daar doe je het toch ook een beetje voor. Ze hebben er lang op moeten wachten’’, grijnsde IJsselstein.

Zijn ploeg speelt af en toe leuke wedstrijden, maar qua resultaten heeft de jonge formatie niet altijd het geluk aan zijn zijde gehad. Daardoor bevinden IJsselstein en consorten zich in het ’rechterrijtje’. Ze kunnen echter wel eens voor een uitschieter zorgen. ,,Ik heb ook gewoon een goede pot gezien. De uitslagen van onze verliespartijen zijn soms gewoon onnodig groot.’’

Voor rust zorgde Martijn Vedder voor een 1-0 voorsprong. Na de pauze verdubbelde Jesse Scheele de marge. ,,Toen knalde Weesp-speler Thijs Visser op fantastische wijze de 2-1 binnen. Echt héél knap. Maar wel vervelend want daardoor werd het nog spannend. We hebben laten zien dat we mee zouden moeten kunnen draaien in de middenmoot. Maar ik ben over nog veel meer tevreden. De opkomst op training is goed en de inzet ook’’, ziet IJsselstein.

Luxepositie

De coronapandemie heeft voor BVV wat dat betreft ook voor weinig problemen gezorgd. Sterker nog: de club staat er sportief gezien wellicht wel het beste voor in jaren. Het is niet lang geleden dat ze in Blaricum niet eens meer een eerste elftal op de been kregen. IJsselstein: ,,We zijn er prima uitgekomen. Ik heb altijd twintig man op training. Voor een vierdeklasser is dat echt luxe. Volgend jaar komt daar nog de Onder 19 bij en wordt de spoeling alleen nog maar groter. Dan komt er wat vet op de botten. Dat hebben we héél lang niet gehad bij BVV.’’

Ook het clubgevoel, waar het lang aan ontbrak, is er weer aan Sportpark Oostermeent. Spelers van andere teams zijn bereid elkaar uit de brand te helpen als dat nodig is. De broodnodige bereidheid die vitaal is voor de bestendigheid van een dorpsclub is terug. ,,We kijken echt positief naar de toekomst. Het clubgevoel is er weer. Zo staan jongens uit verschillende teams hun bardiensten te draaien en is het weer één en al gezelligheid. Dat valt of staat ook met dat je met elkaar wint én verliest’’, aldus IJsselstein, die aangaf ook volgend jaar voor de groep te staan in Blaricum.

Vierde klasse F

Wasmeer-FC Amsterdam 4-2 (2-1). Doelpunten Wasmeer: De Jong (3), Muis.

Forza Almere-’s-Graveland 0-3 (0-2). Doelpunten ’s-Graveland: Torsing, Sluyter, De Birk.

BZC’13-ASV’65 4-3 (3-1). Doelpunten BZC’13: Van der Veen (2), Vahdet, De Wit. Doelpunten ASV’65: Degenkamp, Antonius, Van Voort.

Zuidoost United-SV Eemnes: 5-2 (2-2). Doelpunten Eemnes: Van Wegen, Van de Berg.

Vierde klasse G

Saestum-SEC 3-1 (0-1). Doelpunt SEC: Van Hengstum.

Vierde klasse H

DWSM-De Vecht 1-3 (1-0). Doelpunten De Vecht: Schopping (2), Hofland.

Nederhorst-Kockengen 1-1 (0-1). Doelpunt Nederhorst: Sibbing.

Meer nieuws uit Sport Regionaal