Trieste middag op De Vinken: Eemdijk verliest drie punten én twee spelers met ogenschijnlijk zware blessures

Het werd zaterdag een trieste middag op sportpark De Vinken.© Archieffoto

Bunschoten

Eemdijk ging zaterdag ongelukkig onderuit tegen Flevo Boys (2-3), maar doordat concurrent Genemuiden verloor bij Urk, was er nog een pleister op de wonde. Zorgen zijn er echter volop bij de hoofdklasser, waar Freek van Belzen en Bas Buimer met ogenschijnlijk zware knieblessures uitvielen.

Bij een 2-2 tussenstand - mede door een goal van Sjohn van Gulik en een eigen doelpunt van Flevo Boys - gingen beide ploegen nog vol voor de winst. Maar mede doordat Eemdijk de slotfase met tien man moest uitspelen, nadat trainer Willem Romp zijn wisselmomenten had verbruikt en Buimer niet verder kon, wist Flevo Boys de zege te pakken.

In het eerste bedrijf moest ook Van Belzen zich al laten vervangen. Over de linksback bestaat de vrees dat het einde seizoen is vanwege een kruisbandblessure. Romp: ,,Een zure nederlaag, maar de tegenstander heeft het ook goed gedaan, terwijl wij op momenten niet thuisgaven voor de goal en onze kansen niet afmaakten. Ik vind dat we ons er nu bewust van moeten zijn dat het een tikkeltje scherper moet. Iets meer gogme en het anticiperen moet terugkomen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal