’Zorg in Baarn voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne’: Voltallige raad in Baarn vraagt het college snel onderdak te regelen

Wim Wegman
Baarn

De voltallige raad van Baarn roept het college op om opvang te zoeken voor mensen die zijn gevlucht voor het oorlogsgeweld in Oekraïne. Zowel voor de lange als de korte termijn.

Dat staat in een verklaring die de partijen in de gemeenteraad gezamenlijk hebben uitgebracht.

De opvang staat los van van de mogelijke opvang van 50 asielzoekers in de voormalige marechausseekazerne bij Paleis Soestdijk.

De partijen zeggen geschokt te zijn door de Russische inval in Oekraïne. Ze voelen zich machteloos, maar spreken zich uit tegen deze annexatiepoging en zijn solidair met de slachtoffers van de oorlog, de onschuldige burgers van het land.

De Baarnse raadspartijen vragen het college om het voortouw te nemen en contact te zoeken met hulp- en vluchtelingenorganisaties, met kerken, moskeeën en andere organisaties die kunnen en willen helpen.

Tot slot vragen de partijen het college om Baarnaars met een Oekraïnese of Russische achtergrond waar nodig te helpen bij het onderhouden van contacten met hun geliefden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.