Het totoformulier van Cor van Garderen, trainer van Loosdrecht: ’BFC is favoriet, maar wij gaan geen verstoppertje spelen’

Loosdrecht

In de tweede klasse B gaat Loosdrecht vanmiddag op bezoek bij koploper BFC. Kan de ploeg van Cor van Garderen stunten in Bussum? De ervaren coach vult deze week de TOTO in.

Met een voorlopig vierde plek, met een achterstand van acht punten op de trotse lijstaanvoerder, beleeft Loosdrecht voorlopig een alleraardigst seizoen onder leiding van Van Garderen. De trainer, met een verleden bij onder andere NVC, Spakenburg en Eemdijk, wil in zijn tweede termijn bij de Loosdrechters de nodige jeugdspelers inpassen en daarmee een diep gekoesterde wens van de club in vervulling laten gaan. Daar is Van Garderen inmiddels al mee begonnen en dat bevalt hem uitstekend.

BFC - Loosdrecht

,,Natuurlijk, BFC is de favoriet. Maar ze moeten het eerst nog maar eens waar zien te maken. Wij gaan in ieder geval geen verstoppertje spelen, dat heb ik met mijn ploegen nooit gedaan. En ik zou een heel slechte coach zijn als ik mijn eigen ploeg op verlies zou zetten. Daarom ga ik voor een 0-1 overwinning voor Loosdrecht, dat is meer dan genoeg”, zegt een lachende Van Garderen, met een dikke knipoog.

Afgelopen zaterdag won Loosdrecht in eigen huis met 7-1 van rode lantaarndrager JSV Nieuwegein. Van Garderen genoot van zijn elftal, dat inmiddels noodgedwongen op meerdere posities is ingevuld met eigen jeugd. ,,We missen jongens om allerlei redenen, maar we kijken alleen vooruit. En ik had het idee dat er nu al meer een team stond dan voorheen. Tegen de onderste was het goed, nu mogen ze het tegen de bovenste laten zien.”

Eemdijk - Flevo Boys

,,Flevo Boys is een technisch en fysiek sterke ploeg, dus gemakkelijk zal het niet worden. Eemdijk doet het de laatste jaren natuurlijk geweldig en daar kun je alleen maar trots op zijn. Een wedstrijd zoals die tegen Buitenpost (1-1, red.) afgelopen zaterdag zit er weleens tussen. Maar de ’Diekers’ kennende gaan ze zich herstellen, want twee keer op een rij punten verliezen zie je niet zo vaak bij ze. Daarom vul ik een 2-1 zege in voor Eemdijk.”

Jong Sparta - Spakenburg

,,Dat wordt een hele kluif voor Spakenburg. Het in onrustig rondom de club en dat is lastig werken voor de trainers. Ik denk dat ze momenteel al tevreden zullen zijn met een gelijkspel tegen Jong Sparta, dat toch knap derde staat. Een 1-1 is in deze fase een goede uitslag voor Spakenburg.”

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij of zij dit weekend zelf met zijn of haar ploeg? Vandaag het totoformulier van: Cor van Garderen, trainer van tweedeklasser Loosdrecht.

Meer nieuws uit Sport Regionaal