Zenders passen vanwege oorlog Oekraïne programmering aan

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Televisie- en radiozenders passen donderdag de programmering aan nadat Rusland vroeg in de ochtend Oekraïne is binnengevallen. Sinds donderdagochtend is op NPO 1 een live-uitzending over de oorlog te zien, RTL Nieuws maakte in de middag drie extra nieuwsuitzendingen.

De stichting Nederlandse Publieke Omroep (NPO) laat weten dat het samen met de omroepen de situatie "op de voet" volgt. "De NOS heeft ruim baan voor de nieuwsverslaggeving op NPO 1", aldus een woordvoerder. Tijd voor Max moet daarom tussen 17.00 en 18.00 uur plek maken voor een gezamenlijk programma van Nieuwsuur en de NOS. Het programma Kamp van Koningsbrugge (AVROTROS) dat in de avond stond gepland, wordt een week opgeschoven. Het NOS Journaal om 20.00 uur op NPO 1 en Nieuwsuur (NTR) op NPO 2 zullen langere uitzendingen van een uur worden.

Ook op NPO Radio 1 worden de ontwikkelingen de hele dag continu gevolgd. Van 19.00 tot 20.00 uur is er een extra lange uitzending van Bureau Buitenland (VPRO) te horen. Op andere radiozenders worden extra nieuwsbulletins ingelast. BNR besteedt een extra lange uitzending tot 22.00 uur volledig aan de situatie in Oekraïne.

RTL en Talpa

RTL Nieuws bracht donderdag bij RTL 4 en via de app extra nieuwsuitzendingen. De eerste was om rond het middaguur, daarna volgden uitzendingen om 14.05 uur en 16.08 uur.

Talpa laat weten dat de nieuws- en actualiteitenprogramma's "vanzelfsprekend op eigen wijze aandacht besteden aan het onderwerp in de verschillende live-uitzendingen op onze zenders". Onder meer de zenders SBS6, Veronica en NET5 vallen onder Talpa Network.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.