Verkiezingsnieuwtjes: Over CDA’ers die de stoep verbouwen, huiskamersessies met Segers en Baarnse politici die de leegstand eigenhandig oplossen met pop-upwinkels

Het paarse VoorBaarn en het oranjeblauwe VVD zijn elkaars buren geworden in de Laanstraat.© foto caspar huurdeman

Eric Lorier

De gemeenteraadsverkiezingen zorgen voor nieuws. Groot nieuws, maar ook klein nieuws. In deze rubriek verzamelen we wat van deze ’faits divers’. Deze keer onder meer over een spelletje Memory met politieke kopstukken en CDA’ers die de handen uit de mouwen steken en de stoep komen verbouwen.

CDA komt de stoep verbouwen

Het CDA in Gooise Meren ergert zich mateloos aan stoeptegels die los en/of schots en scheef liggen. Het liefst zouden de partijleden hoogstpersoonlijk alle stoepen repareren, maar daar is eigenlijk geen beginnen aan zo veel zijn het er. Lijsttrekker Bas Veerman: „Het is toch te gek voor woorden dat in zo’n welvarende gemeente door achterstallig onderhoud onze kinderen en ouderen regelmatig vallen over scheve stoepen; we moeten hierin investeren.” Het CDA organiseert daarom een ’Scheve Stoepen Wedstrijd’. Maak een foto van je scheve stoep en stuur hem via de website www.gooisemerencda.nl naar de lokale CDA’ers. De allerbelabberdste stoep wordt nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart door het CDA gerepareerd. Nu maar hopen dat het CDA goede stratenmakers binnen de gelederen heeft....

(Tekst gaat door onder de foto)

Authentieke CDA stratenmakers-onderbroek....© foto pr

’Duurzaam debat’ in Soest

Weilanden vol zonnepanelen? Toch liever een windmolen? Subsidies voor woningisolatie Woensdagavond 23 februari houdt het Soester inwonerinitiatief Energie Actief Soest een verkiezingsdebat waarbij de nadruk ligt op energie, klimaat en duurzaamheid. Want wat vinden al die partijen daar nou eigenlijk van? Kandidaat-raadsleden van diverse Soester partijen gaan daar aan de hand van een aantal stellingen op in tijdens het debat in de aula van het Griftland College aan de Noorderweg. Het debat staat onder leiding van Jean Heijl van Radio Soest en begint om acht uur. Het is zowel in levenden lijve in de zaal als online via een livestream te volgen. Meer informatie is te vinden op de internetpagina van Energie Actief Soest.

Gert-Jan Segers (CU) naar Kortenhoef

Zet het vast in de agenda, Gert-Jan Segers doet zaterdag 5 maart winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef aan. Van kwart voor een tot half twee ’s middags, maar dan heb je wel kans om de enige echte fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer te zien. Lokaal campagneleider Eric Brand van ChristenUnie Wijdemeren hoopt dat zijn partij dit keer bij de verkiezingen wél minimaal één zetel in de wacht sleept, nadat het vier jaar geleden net niet lukte. Weet Segers wel waar Kortenhoef ligt? Dat vast wel, hij komt zelf uit Hoogland. De lokale mensen hebben gezorgd voor plaatselijke thema’s rond ’verborgen armoede’ in een welvarende gemeente, melden ze. Zo zijn de Kledingbank en de Weggeefwinkel er in elk geval, om in ’huiskamersessies’ met Segers en andere dorpsbewoners in gesprek te gaan, in drie gespreksrondes van vijf minuten.

(Tekst gaat door onder de foto)

Baarnse politiek opent winkels

In Baarn blijft het niet bij praten alleen, nee, de Baarnse politiek doet echt iets aan de winkelleegstand in het centrum, een fenomeen dat in Baarn overigens een stuk minder problematisch lijkt dan een jaar of wat geleden. Zowel de VVD als lokale partij VoorBaarn hebben een pop-up verkiezingswinkel geopend in de Laanstraat en ze zitten nog naast elkaar ook. Getuige de foto kunnen de buren het tot nu toe nog goed met elkaar vinden. Saillant detail: Maike Koenders (tweede van links) is twee maanden geleden door haar oranjeblauwe VVD uit de fractie geknikkerd nadat ze bekend maakte voor het paarse VoorBaarn op de kandidatenlijst te gaan staan. Of het tot een burenruzie gaat leinden in de winkelstraat is nog even afwachten. De VVD kan getuige de foto wat betreft het uitdragen van de clubkleuren nog wel wat leren van de buren overigens.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.