Songfestivalnummer S10 wordt 3 maart bekend gemaakt, mogelijk ’Dans mij naar huis’

S10.© Foto Tim Knol

Van onze verslaggever
Hoorn

Het nummer dat S10 in mei gaat zingen op het Eurovisie Songfestival in Italië wordt op 3 maart gepresenteerd. De bekendmaking wordt gedaan vanuit Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam, heeft AvroTros bekendgemaakt.

In december werd bekend dat S10 (Stien den Hollander) namens Nederland naar het songfestival gaat. Behalve dat het om een Nederlandstalig nummer gaat, is er nog weinig bekend over het liedje. Op Youtube wordt inmiddels gespeculeerd dat het ’Dans mij naar huis’ wordt, een nummer dat S10 op dit moment wel live brengt, maar dat nog niet op een album verschenen is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Songfestivalcommentator Cornald Maas, die onderdeel uitmaakt van de selectiecommissie, zei eerder ’overrompeld’ te zijn door het liedje. Volgens hem is de in het West-Friese Abbekerk geboren en in Hoorn getogen S10 iemand ’van wie de stem onder je huid gaat zitten vanaf de allereerste tel’. „Je wordt meteen meegenomen in het verhaal dat ze vertelt. Zowel tekstueel als met de compositie. Het is echt een heel sterke song die we hebben gekozen.”

Het 66e songfestival wordt van 10 tot en met 14 mei gehouden in de Italiaanse stad Turijn.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.