Bridget Maasland deelt schokkende ervaringen uit jeugd: ’Voor het leven getekend’

Hoorn

Tv-presentatrice Bridget Maasland heeft zondagmiddag op Instagram twee ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag uit haar jeugd gedeeld bij een foto van zichzelf als 9-jarige. Ze vertelt over haar schooltijd in Hoorn, waarvan ze dacht dat ’op schoot zitten en natte zoenen’ krijgen erbij hoorde.

Het was een basisschoolleraar waarover Bridget zegt dat ze vaak bij hem op schoot moest komen zitten, ’zodat hij mij, een natte zoen kon geven als ik iets goed had gemaakt’.

Spierbalrol

„Op een dag moest ik van de leraar in het midden van de kring, tijdens het wekelijkse kringgesprek, op mijn rug op de grond gaan liggen, zodat hij met zijn, te dikke lijf en bilspleet tonende vieze jeans op mij kwam zitten, om met zijn knieën mijn spierballen te rollen. Bij elke spierbalrol kwam zijn geslacht richting mijn hoofd. Verzetten tegen dit logge lijf terwijl hij mij in de houdgreep had, had geen zin.”

Bridget vertelde het pas aan haar moeder ’na een paar keer spierballen rollen, wat ook nog eens pijn deed’. „Je begrijpt dat mijn moeder in alle staten was. Ze sprak met andere ouders en zorgde voor een bijeenkomst op school om de leraar en de school hiermee te confronteren, bedenk je dit waren: ’de verschrikkelijke jaren 80’.

Van school gehaald

Op de bewuste bijeenkomst stonden mijn ouders er alleen voor. Andere ouders durfden de confrontatie niet aan en dus werd de leraar niet eens geschorst en kon hij gewoon doorgaan met zijn ’grensoverschrijdend gedrag’ bij kinderen. Zelfs de politie trok zijn handen ervan af. Uiteraard hebben mijn ouders mij van die school gehaald.”

De tv-presentatrice vertelt over de gevolgen. Ze laat weten dat ze nog steeds slecht tegen onrechtvaardigheid kan, moeite heeft met vertrouwen en vaak het gevoel heeft dat ze niet gehoord wordt. Om vervolgens nog een ervaring te delen.

Modellenklus

„Helaas was dit niet de enige nare ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag van een man in een hogere positie. Op mijn 14de heb ik tijdens een modellenklus in Warschau hier ook mee te maken gehad. Daar is de opdrachtgever zelfs mijn slaapkamer ingekomen, bij mij op bed komen zitten en mij over mijn lijf gestreeld. Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt. Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend!”

Onder meer Olcay Gulsen noemt haar post ’dapper’ en ook Linda Hakeboom en Shirma Rouse spreken hun steun uit. Ook andere volgers tonen hun meeleven en vertellen over soortgelijke ervaringen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.