Theater De Speeldoos in Baarn heet straks De Kroon, en nee, dat levert volgens de directeur geen verwarring op met Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen

Speeldoosdirecteur Tom van der Poel, Bibliotheek Eemland-directeur Erno de Groot en wethouder Hugo Prakke (vlnr) onthulden de nieuwe naam.© Foto Caspar Huurdeman

Joyce Huibers
Baarn

De Kroon, zo gaat de nieuwe Speeldoos/bibliotheek in Baarn heten. Zaterdag werd de naam in het theater onthuld.

Dat nieuwe gebouw komt aan de Rembrandtlaan en gaat naast het theater en de bibliotheek ook de Volksuniversiteit Baarn, theaterschool Marmelijn, het Baarns Dagkoor en wellicht nog meer organisaties/verenigingen huisvesten die ook gezamenlijk activiteiten gaan opzetten. Een nieuw gebouw, meerdere partijen en nieuwe activiteiten, rechtvaardigen een nieuwe naam.

Leuke bijkomstigheid

De Kroon past goed bij de slogan Vorstelijk Baarn, en volgens Speeldoos-directeur Tom van der Poel heeft dat meegespeeld in de uiteindelijke keuze. ,,Er liggen op een bepaald moment een paar namen op tafel en dan is deze link natuurlijk een leuke bijkomstigheid.”

Een ander voordeel van de naamswijziging is dat er dan geen verwarring meer kan ontstaan onder bezoekers van het theater en optredende artiesten. In Brabant bestaat namelijk ook een theater de Speeldoos, waardoor niet alleen bezoekers maar ook artiesten wel eens bij het verkeerde theater stonden.

Waddinxveen

Er bestaat echter ook al een De Kroon, Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen, dat ook een theater herbergt. Volgens Van der Poel is dat echter toch iets anders. ,,We hebben daar zeker naar gekeken, maar wij verwachten geen verwarring. Wij heten straks theater De Kroon, zij heten Cultuurhuys De Kroon. En onze website luidt ook DeKroonBaarn.nl.”

Het duurt overigens nog even voordat de nieuwe naam ook op een gevel prijkt. Pas in 2024 wordt het nieuwe culturele centrum geopend. Tot die tijd blijft het Baarnse theater de naam Speeldoos voeren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.