Mooi beeld: de Wedekuil in Huizen gezien van boven; Zo wordt de Zomerkade aan het Gooimeer ’the place to be’

De Wedekuil in Huizen van boven.© Foto Leo Mei

Marjolein Vos
Huizen

Dit is de Wedekuil in Huizen, gezien van boven. Het beeld heeft iets vervreemdends. Maar wie goed kijkt ziet al de eerste contouren van de nieuwe inrichting, met veel ruimte voor groen.

Naast de Wedekuil gaat de complete Zomerkade deze maanden op de schop. De werkzaamheden komen voort uit de in 2019 vastgestelde Kustvisie. Er is verschillende keren geschaafd aan de plannen, maar nu wordt er al enkele weken volle bak gewerkt aan het Gooimeer.

Het doel van de gemeente is helder: het moet een bruisend stukje Huizen worden, een heerlijke plek om naar toe te gaan, zeker op zomerse dagen. Zo komt er een steiger en een verdiepte zwemplek. Ook zijn er verschillende terrassen beloofd en een lage promenade met brede trappen, waardoor het strand toegankelijk is voor iedereen. Zo moet de Zomerkade in Huizen ’the place to be’ worden. Als alles volgens plan loopt, zijn de werkzaamheden in maart afgerond.

Lees ook: Zandwinning aan de Zomerkade. Huizen brengt geen water naar de zee, maar wel zand naar het strand: ’Gooimeer heeft stuk van het strand afgesnoept’ [video]

Werkzaamheden op het strand aan de Zomerkade in Huizen .© Foto Mediahuis

De Wedekuil in Huizen.© Foto Mediahuis

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.