Zaalhockeysters van Laren komen goed weg na oorwassing tegen Bloemendaal

© Archieffoto United Photos

Tom Mentink
Tilburg

De zaalhockeysters van Laren hoeven zondag niet in actie te komen in de eerste ronde van de play-outs. De ploeg van coach Bastiaan van Veelen en Maarten Bosman eindigde zaterdag als tweede in de degradatiepoule A, waardoor het is verzekerd van een plek in de tweede ronde.

Na een 1-1 gelijkspel (doelpunt Fleur Kok) in de ochtend tegen SCHC gaf Laren zichzelf een uitstekende uitgangspositie om de tweede plek te behouden. Door de 9-1 oorwassing tegen Bloemendaal in de laatste wedstrijd (goal Yasmin Bergkamp) werd het echter nog spannend. Bij een stunt van Almere tegen SCHC zou de club uit het Gooi zondag in actie moeten komen tegen de nummer drie uit de andere poule.

Tot ieders geluk aan de zijde van Laren verloor Almere met 2-4 van SCHC, dat zich al eerder veilig had gespeeld. Volgend weekend speelt de zaalkampioen van 2020 in een drieluik met Ring Pass en Bloemendaal of Helmond om twee plekken op het hoogste niveau. Eén team degradeert uit de hoofdklasse.

Lees ook: ’Geen einde aan vrije val Laren. Na degradatie uit hoofdklasse op het veld dreigt ook afscheid van hoogste hockeyniveau in de zaal’

Meer nieuws uit Sport Regionaal