Radiozenders doen Marco Borsato en Ali B in de ban

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

Bij de NPO gaat het onder meer om de zenders NPO Radio 1 en NPO Radio 2. De zenders FunX en NPO 3FM draaiden de muziek van Borsato en Ali B al niet. Een woordvoerder zegt dat het niet draaien van de muziek tijdelijk is.

Een woordvoerder van Talpa laat weten dat "de muziek van Marco Borsato en Ali B op dit moment niet op de playlist van één van onze radiozenders staat". Talpa draait de muziek niet zolang het onderzoek duurt. "Door de gevoelens in de samenleving en onder onze programmamakers hebben wij besloten in afwachting van het onderzoek de komende periode muziek van Marco Borsato en Ali B niet in te plannen. Uiteraard keuren we seksueel overschrijdend gedrag te allen tijde af."

Een woordvoerder van Qmusic zegt dat het "ontzettend pijnlijk" moet zijn "voor de dappere slachtoffers om op dit moment muziek te horen van Marco Borsato en Ali B". "Daarom draaien wij de muziek van Ali B en Marco Borsato op dit moment uiteraard niet." Hij benadrukt dat dit "voorlopig zeker niet verandert". Ook radiozender 100% NL heeft laten weten de muziek van Borsato niet meer te draaien, omdat dat "niet gepast" zou zijn. Ali B werd sowieso niet gedraaid op de zender. "We wachten voor nu verdere berichtgeving af en zullen afhankelijk van deze uitkomsten ons beraden of we de muziek in de toekomst weer zullen draaien."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.