Nieuwe getuige Mallorca brengt geen duidelijkheid, geen nieuwe beelden

© Foto District8/Owen O'Brien

Maarten Kolsloot
Hilversum

De nieuwe getuige in de zaak Mallorca die deze week via Opsporing Verzocht werd gevonden, blijkt niet de doorbraak waarop werd gehoopt. Dat bevestigen bronnen aan deze krant.

Meerdere betrokkenen geven aan dat de man vrij weinig weet en geen nieuwe feiten kent over de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca in de vroege ochtend van 14 juli 2021. Ook zijn er geen nieuwe videobeelden opgedoken naar aanleiding van deze lang gezochte getuige.

Bij politie en justitie was de hoop dat deze getuige wel een cruciale wending in de zaak zou kunnen brengen. Dat blijkt vooralsnog niet het geval.

Lees ook: Zaak Mallorca lijkt muurvast te zitten; ouders afgeluisterd, politie zette infiltrant in. De filmende getuige is mogelijk een laatste strohalm

Dat de man geen nieuw licht op de zaak kan schijnen is ook een hard gelag voor diverse verdachten: zij hadden juist hun hoop gevestigd op een nieuwe mogelijk ontlastende getuigenis en mogelijke beelden die zouden kunnen laten zien dat ze minder schuld hebben dan nu aangenomen.

Een gebrek aan videobeelden is een centraal probleem in deze zaak. Er blijft nog altijd veel onduidelijk wat er die fatale nacht op Mallorca precies gebeurd is. Meerdere getuigen verklaren tegenstrijdig of weten, bijvoorbeeld door drankgebruik, niet meer precies wat er gebeurd is.

Een politiewoordvoerder verwijst voor meer informatie over de nieuwe getuige naar het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie was niet direct bereikbaar voor commentaar.

De zaak Mallorca

In de vroege ochtend van 14 juli 2021 vonden in de Spaanse badplaats El Arenal op Mallorca meerdere vechtpartijen plaats. Bij een confrontatie met Gooise jongeren kwam Waddinxvener Carlo Heuvelman om het leven. Vrijdag is een regiezitting in de rechtbank in Lelystad. Negen Hilversumse jongens, allen 18 of 19 jaar, staan dan voor de rechter.

Lees ook: Belangrijke getuige in Mallorca-zaak heeft zich gemeld bij politie na beelden in Opsporing Verzocht

Lees ook: Wat begon als een ’gewone’ vechtpartij op Mallorca werd een mediahype | Reconstructie

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.