RTL stopt samenwerking met Ali B gedurende onderzoek

© Foto ANP

ANP
HILVERSUM

RTL stopt de samenwerking met Ali B gedurende het onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Dat heeft een woordvoerder van RTL bevestigd aan het ANP.

Woensdag kwam er een tweede aangifte binnen bij het Openbaar Ministerie in Noord-Holland tegen de coach van The Voice of Holland. De aangifte betreft een zedenzaak, zegt Bart Swier, de advocaat van de rapper. Ali B „betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus Swier. De advocaat liet weten dat hij van het programma BOOS heeft vernomen dat de tweede aangifte losstaat van The Voice. Na maandenlang onderzoek komen Tim Hofman en zijn team van BOOS donderdag om 16.00 uur met hun bevindingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland.

Zaterdag werd bekend dat het programma The Voice of Holland is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen gaf toe dat hij in het verleden seksuele relaties met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. Zijn toenmalige vriendin Linda de Mol verbrak daarop de relatie met hem. Tegen coach Ali B lag al een aangifte van grensoverschrijdend gedrag, naar verluidt van een oud-deelnemer.

Lees ook: Ook tweede aangifte rond The Voice is tegen Ali B

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.