The Voice-kandidate doet aangifte van aanranding, bandleider Rietbergen ontkent [update]

Studio 22 op het Mediapark, waar The Voice of Holland werd opgenomen.Foto

Studio 22 op het Mediapark, waar The Voice of Holland werd opgenomen.Foto© Foto ANP

ANP
HILVERSUM

Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Inmiddels heeft zij via haar advocaat, Sébas Diekstra contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten. Rietbergen op zijn beurt ontkent „met klem” dat dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de aanranding, zegt zijn advocaat Peter Plasman.

Woensdag werd duidelijk dat er inmiddels twee aangiftes liggen tegen Ali B voor zedenfeiten. De rapper en coach van het tv-programma „betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus zijn advocaat.

„Cliënte heeft lang getwijfeld over het doen van aangifte. Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten”, aldus Diekstra. „Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijk onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan.”

Wijnhoven, die in 2018 meedeed aan The Voice, was eerder deze week te gast bij de talkshow Beau om over haar ervaringen te vertellen. Zij vertelde toen betast te zijn door Rietbergen. De zangeres was bang haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer wist.

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van „seksuele aard” gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Van de beschuldigingen door Wijnhoven is echter "niets waar", aldus Plasman woensdag. Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

John de Mol zal pas nadat hij de uitzending van BOOS over The Voice of Holland heeft gezien reageren op de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma. De mediatycoon zit nog met veel vragen en wil daarom wachten, zei zijn zoon Johnny woensdag in zijn SBS6-talkshow HLF8.

Lees ook: Deelneemster The Voice: ’Zo achterhaalde Jeroen je 06-nummer en begon het appen’

Lees ook: RTL stopt samenwerking met Ali B gedurende onderzoek

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.