Nog snel de laatste voorbereidingen voor de winkel weer open mag

’s Avonds nog ontspannen met een kopje koffie in de hand alles in orde brengen voor de grote toestroom die zaterdag wordt verwacht.© Foto Casper Bunschoten

Netjes vouwen en de juiste kortingen, bij de juiste kleding.© Foto Casper Bunschoten

1 / 2
Alexander Poort
Huizen

De (toch nog onverwachte) mededeling dat alle winkels zaterdag de deuren mogen openen zorgde niet alleen voor blijdschap, maar her en door ook voor lichte stress. Hoe staat de winkel erbij als er morgen voor de eerste keer dit jaar weer klanten naar binnen mogen?

Natuurlijk hebben bijna alle ondernemers tijdens de lockdown nog wel iets kunnen verkopen, of het nou via een website, middels click-and-collect of door bezorging ging. Maar het is toch weer net even anders als er opeens weer klanten in de winkel komen. Dan wil je piekfijn voor de dag komen. De schappen moet vol. Alle dozen in het magazijn. De kleding netjes aan de rekken en keurig opgevouwen. Misschien ook nog even een check van het kassasysteem. Doen alle lampen het nog goed? Hoe zit het met de voorraad?

Snel nog even een laatste lampje vervangen en goed uitrichten, zodat alles er op zijn mooist uitziet als de klanten zaterdag weer binnen mogen.© Foto Casper Bunschoten

Kortom: alles is in allerijl nog even spik en span in orde gebracht voor de eerste bezoekers. Zoals bijvoorbeeld bij De Lange Menstore aan de Voorbaan in Huizen. Tot in de avond stonden de inderhaast opgetrommelde werknemers kleren te vouwen en de juiste kortingen op de juiste jassen, truien en broeken te leggen. Ook werd er nog snel even een lampje vervangen.

Alles voor de perfecte presentatie. Laat de klanten maar komen!

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.