Gratis zelftesten voor inwoners Stichtse Vecht in januari op herhaling

Van onze verslaggever
Loenen

Inwoners van Loenen, Vreeland, Nigtevecht en Nieuwersluis met een laag inkomen krijgen van de gemeente Stichtse Vecht gratis zelftesten. Deze maand konden inwoners op vertoon van hun U-pas al drie zelftesten krijgen.

In januari kunnen U-pashouders opnieuw zelftesten krijgen, met dan een maximum van twee per persoon per week. Zolang de scholen gesloten zijn, geldt deze actie ook voor kinderen. Zodra de scholen weer geopend zijn, worden de zelftesten voor kinderen via scholen uitgereikt.

De zelftesten zijn te verkrijgen op drie verschillende locaties binnen de gemeente. Wethouder Maarten van Dijk laat weten dat bescherming tegen corona en het voorkomen van verspreiding van het virus ’geen kwestie van je portemonnee mag zijn’.

,,Daarom stellen we de coronazelftesten gratis beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Dit doen we vooruitlopend op een vergelijkbare actie vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In januari krijgen gemeenten van het ministerie zelftesten en mondkapjes voor inwoners met een smalle beurs. Hiermee geven we ook invulling aan de oproep van onze gemeentelijke commissie Sociaal Domein om hiermee voortvarend aan de slag te gaan.”

De zelftesten zijn sinds woensdag 22 december in Loenen af te halen in de bibliotheek aan het Doude van Troostwijkplein. Maandag, woensdag en vrijdag van 13 tot 17 uur en zaterdag van 11 tot 15 uur. Wie niet naar de bieb kan komen, mag de gemeente bellen via het telefoonnummer 14 0346. Dan stuurt de gemeente de zelftesten op.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.