Nieuwjaarsconcert 2022 in Hilversum gaat niet door: ’Met pijn in het hart, maar geen andere keuze’

Bij het Nieuwjaarsconcert in 2020 mocht er nog wel publiek komen kijken.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Leander Mascini
Hilversum

Het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van de gemeente Hilversum gaat in januari 2022 definitief niet door. Dat is vanwege de coronamaatregelen.

Burgemeester Pieter Broertjes maakte de keuze ’met pijn in het hart’. „De huidige coronamaatregelen laten ons geen andere keuze. Deze nieuwjaarsbijeenkomst voor alle bewoners, waar ik ieder jaar enorm naar uitkijk, moet worden geannuleerd”, aldus Broertjes.

Laatste concert

Het nieuwjaarsconcert 2022 zou natuurlijk ook het laatste nieuwjaarsconcert zijn van Broertjes als burgemeester. Het concert vond voorgaande jaren plaats in de Sint Vituskerk. Tijdens dit jaarlijkse event konden Hilversummers genieten van muzikale bijdragen van het Radio Filharmonisch Orkest. Het programma vulde zich verder met de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester en de uitreiking van de gemeentespeld. Na afloop werd er buiten de Sint Vituskerk warme chocolademelk en glühwein geserveerd. Vorig jaar ging het nieuwjaarsconcert in afgeslankte vorm wel door. Destijds was het voor publiek live te volgen via een livestream.

Terugblik

Dat is nu dus niet het geval. In plaats van een nieuwjaarsbijeenkomst wordt in januari op onder meer de Facebookpagina van de gemeente teruggeblikt en vooruit gekeken door onder andere de burgemeester. Ook de uitreiking van de gemeentespeld is hier te zien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.