’Maak het ziekenhuis een betere plek voor kinderen’; Leerlingen Hilversumse basisschool de Wilgetoren halen met sponsorloop ruim 7100 euro op voor Tergooi MC

Kinderarts Carole Lasham neemt de cheque in ontvangst.

Kinderarts Carole Lasham neemt de cheque in ontvangst.© Foto de wilgetoren

Marjolein Vos
Hilversum

De leerlingen van basisschool de Wilgetoren uit Hilversum hebben met een sponsorloop in november ruim 7100 euro opgehaald voor Tergooi MC. Het bedrag is bedoeld om het verblijf in het ziekenhuis, maar ook het bezoek aan Tergooi MC voor kinderen te veraangenamen.

De cheque is inmiddels aangeboden aan kinderarts Carole Lasham, die het afgelopen jaar een gastles gaf over roken. Ook dermatoloog Alice Langeveld was dit jaar te gast op school en legde de kinderen uit hoe belangrijk het is om goed op je huid te passen als de zon schijnt.

In de zomer kwam de leerlingenraad van de school op het idee om een brainstorm te houden met Janneke Brink-Daamen, voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi MC. Er kwamen verschillende tips en ideeën uit voort. Bijvoorbeeld dat je in het ziekenhuis goed de weg moet kunnen vinden, en dat er dieren moeten zijn om mee te knuffelen.

In een video (terug te zien op de site van het ziekenhuis en onder dit artikel) vertellen Joris, Ea, Matien, Logan en Sofie van de leerlingenraad over hun inzamelingsactie. Ook komt schoolhoofd Koen van Praag aan het woord: ’Zo zie je wat je kunt bereiken als je samen de schouders er onder zet. Wat ben ik trots op de kinderen’. En dat geldt ook voor Janneke Brink: ’Graag wil ik de kanjers van de Wilgetoren ontzettend bedanken voor hun inzet en dit geweldige resultaat!’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.