Boosterprik kan ook in Muiderberg gehaald worden. GGD opent extra locatie om vaart te maken met prikken

Een prikhal.© Archieffoto ANP / Marco de Swart

Susanne van Velzen
Muiderberg

Inwoners die aan de beurt zijn om een boosterafspraak te maken, kunnen de prik tot en met 2 januari ook halen op het consultatiebureau in Muiderberg.

Met hulp van medewerkers van Jeugd en Gezin heeft de GGD Gooi en Vechtstreek hier donderdag een tijdelijke extra vaccinatielocatie geopend. Net als in Bussum en Hilversum kan de boosterprik daar alleen op afspraak gehaald worden. In Muiderberg verwacht de GGD zo’n vierduizend mensen te kunnen boosteren. De extra locatie is geopend om vaart te kunnen zetten achter de boostercampagne.

Lees ook: Voor GGD-teamleiders Kees en Annet begint het te wennen. Hun vijfde prikpaviljoen is bijna up and running. Hocraspand in Bussum omgetoverd tot boosterlocatie. ’We gaan het redden, zeker weten’

Aanstaande maandag opent GGD Gooi en Vechtstreek naast de locatie in Hilversum en de tijdelijke locatie in Muiderberg ook de tijdelijke priklocatie op het oude Hocrasterrein aan de Franse Kampweg in Bussum. GGD Gooi en Vechtstreek prikt op deze drie locaties de komende weken ruim 25.000 mensen per week. In de regio zijn zo’n 180.000 inwoners van 18 jaar en ouder.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.