’De Meerstroom’ is de nieuwe naam voor het integraal kindcentrum in Muiderberg

Basisschool De Vinkenbaan gaat samen met de Oranje Nassauschool verder onder de naam ’De Meerstroom’.© Foto STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Joyce Huibers
Muiderberg

De nieuwe naam voor het toekomstige integraal kindcentrum in Muiderberg is bekend: De Meerstroom. De naam is gekozen uit meer dan vijftig inzendingen van (oud-)leerlingen, ouders en dorpsgenoten.

In het kindcentrum komen de basisscholen De Vinkenbaan en de Oranje Nassauschool samen met kinderopvangorganisatie SKBNM. De fusie van de twee scholen is komende zomer een feit. Het kindcentrum is naar verwachting pas klaar in 2024/2025.

Begin oktober startte de prijsvraag voor een nieuwe naam. Volgens de projectgroep, met daarin de gemeente, de scholen en SKBNM, hadden de inzendingen allemaal een prachtige invulling en achterliggende gedachte. Uiteindelijk streden er drie namen om de winst: de Oranje Vink, De Optimist en De Meerstroom.

De laatste, winnende, naam werd ingebracht door Henk en Joke van Amerongen, al jaren buren van De Vinkenbaan. Bovendien bleken ze beiden jaren in het onderwijs te hebben gezeten. Zij zijn verrast met een lekkernij om hen te bedanken voor de inzending.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.