Beschoten huis aan Jan van der Heijdenstraat in Hilversum nog zes maanden langer dicht, kans op herhaling blijft onverminderd groot

De gemeente Hilversum heeft de beschoten woning voor zes maanden langer gesloten.© foto caspar huurdeman

Leander Mascini
Hilversum

De woning aan de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum die in de nacht van 24 op 25 november werd beschoten blijft zes maanden langer dicht dan de twee weken waartoe burgemeester Pieter Broertjes in eerste instantie had besloten. Volgens de gemeente is de kans op herhaling nog steeds aanwezig, waardoor het gevaar voor omwonenden te groot is.

Daarnaast heeft de politie meer tijd nodig om de schietpartij te onderzoeken. Zo is het korps nog altijd op zoek naar getuigen en vraagt het buurtbewoners dan ook om camerabeelden waarop mogelijke daders te zien zijn, te delen.

De politie kreeg in de nacht van 24 op 25 november om twee uur melding van geloste schoten op de Jan van de Heijdenstraat. Op die plek trof de politie verschillende kogelgaten aan. Er is direct begonnen met het onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld en wie hiervoor verantwoordelijk is. Onder meer met een buurtonderzoek, maar dus nog altijd zonder resultaat.

Buurtbewoners die allemaal anoniem willen blijven, geven aan dat het niet het eerste incident is bij de woning. Ze eisten actie van gemeente en politie. Broertjes sloot de woning eerst voor twee weken, maar nu de kans op herhaling onverminderd groot blijft, heeft hij besloten dit te verlengen. „Een verstoring van de openbare orde en veiligheid accepteren we niet”, zei Broertjes eerder.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.