HCAW verliest enkele belangrijke spelers, maar krijgt er sterke werper en snelheid op de honken voor terug

Victor Draijer in actie voor HCAW. Hij vertrekt naar Italië, maar kan mogelijk later weer aansluiten in Bussum.

Victor Draijer in actie voor HCAW. Hij vertrekt naar Italië, maar kan mogelijk later weer aansluiten in Bussum.© Foto Studio Kastermans

Han Monsees
Bussum

Twee weken later dan gebruikelijk is de overschrijvingstermijn voor de hoofdklasse honkbal geëindigd. In de selectie van HCAW zijn de nodige wijzigingen.

Reden voor de vertraging is dat de hoofdklasse op het laatste moment werd uitgebreid naar negen teams, waardoor de clubs extra tijd kregen om hun selectie rond te krijgen. Opvallend bij HCAW is dat de Bussumse club niet, zoals de afgelopen jaren steeds het geval was, hun sterkhouders naar de topclubs uit Amsterdam en Rotterdam zagen vertrekken. Integendeel: met Gio de Graauw keert een jonge, talentvolle werper uit Amsterdam terug naar Bussum. Ook Jaïr van Borkulo en Thomas Maathuis verruilen Amsterdam voor HCAW.

Van Neptunus komt de ervaren slagman Quintin de Cuba naar de Rob Hoffmanvallei. Andere nieuwkomers zijn Brently Martina (Storks) en Nathan Berkel (Pioniers). Werpers Arjen Nijkamp en Stijn van der Schaaf worden vanuit opleidingsteam HCAW 2 aan de selectie toegevoegd.

Tegenover deze nieuwe spelers staat ook een aantal spelers dat de club gaat verlaten. Steven van Groningen en Christopher Gé stoppen met (top)honkbal; Leandro Anasagasti (RCH), Arthur Bonevacia (Twins), Jack Wagner en Rodney Daal (Quick) blijven wel in de hoofdklasse actief. Dion Frank gaat terug naar HCAW 2, waar hij meer speeltijd zal krijgen. Kevin Nieveld en Berend Ruben gaan de club ook verlaten, maar het is nog niet bekend waar zij volgend jaar spelen.

Tenslotte werd twee weken geleden bekend dat Victor Draijer komend jaar in Italië zal spelen, al bestaat de kans dat hij na afloop van het Italiaanse seizoen nog voor HCAW actief zal zijn. Hetzelfde geldt voor Gilmer Lampe, die vorig jaar voor Amsterdam uitkwam, maar komend jaar na het Italiaanse seizoen voor HCAW zou kunnen spelen.

Eerder werd al bekend dat oud-international Danny Rombley hoofdcoach wordt van HCAW. Inmiddels zijn ook de andere posities in de staf ingevuld: Roeland Henrique Sr. en Shane Gnade blijven in Bussum actief als respectievelijk assistent-coach en pitching-coach. Dit drietal wordt aangevuld door Jaïr Bogaerts (de tweelingbroer van Boston-prof Xander Bogaerts) die eveneens assistent-coach wordt.

Manager Frank Mooijman is tevreden met het team dat hij heeft weten samen te stellen. ,,Het is een beetje een cliché, maar wel weer waar: we hebben een mooie mix van ervaring en talent. Ik denk dat het team wel vergelijkbaar is met vorig jaar, met een hoop veelzijdige spelers. De pitching is iets sterker geworden en we hebben er snelheid op de honken bij gekregen.”

Dat Victor Draijer kort voor het einde van de overschrijvingstermijn voor een avontuur in Italië heeft gekozen, leverde geen grote problemen op: ,,Het is jammer dat hij er een groot deel van het seizoen niet bij is, maar we gunnen het hem van harte. Met deze selectie kunnen we zijn afwezigheid ook wel opvangen.”

Vertrokken: Steven van Groningen (werper, gestopt), Christopher Gé (infield, gestopt met tophonkbal), Leandro Anasagasti (catcher/infield, RCH), Arthur Bonevacia (infield/outfield, Twins), Rodney Daal (catcher, Quick), Dion Frank (infield, HCAW 2), Kevin Nieveld (infield, nnb), Berend Ruben (infield, nnb), Victor Draijer (outfield, Nettuno, blijft lid).

Nieuw: Gio de Graauw (werper, Amsterdam), Jaïr van Borkulo (catcher/infield, Amsterdam), Thomas Maathuis (infield, Amsterdam), Quintin de Cuba (infield, Neptunus), Brently Martina (infield, Storks), Nathan Berkel (outfield, Pioniers), Gilmer Lampe (outfield, Amsterdam, voorlopig in Bologna), Arjen Nijkamp (werper, HCAW 2), Stijn van der Schaaf (werper, HCAW 2).

Meer nieuws uit Sport