Nico Schimmel lijsttrekker voor Hart voor BNM bij komende verkiezingen: ’Er kan nog een hoop verbeterd worden’. CristenUnie heeft kandidatenlijst klaar

Nico Schimmel.

Nico Schimmel.© Foto Gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Joyce Huibers
Gooise Meren

Nico Schimmel is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker voor Hart voor Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. Dat is maandagavond defenitief geworden tijdens de ledenvergadering van de lokale partij.

Schimmel is op dit moment wethouder van Hart voor BNM. Volgens hem is er al veel bereikt, maar ziet hij de afgelopen vier jaar vooral als een goed begin. Volgens de lijsttreker ’kan er nog een hoop verbeterd worden’.

Zo wil de partij ondermeer de betrokkenheid en expertise van inwoners en ondernemers meer gebruiken. ,,Er zijn genoeg kwaliteiten in de gemeentelijke organisatie aanwezig om hun input te vertalen naar passend beleid en concrete uitvoeringsplannen,” aldus Schimmel, die onder meer grootse plannen heeft voor het centrum van Bussum. ,,We moeten ophouden met steeds maar discussiëren over visies. De grote lijnen zijn op veel gebieden al uitgezet, het wordt nu tijd om ook echt wat te gaan doen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Roel Kamphuis.

Roel Kamphuis.© Foto Gemeente Gooise Meren/Tom Loman

ChristenUnie

Bij de ChristenUnie wordt Roel Kamphuis, het huidige raadslid van de partij, de lijsttrekker. Ook heeft de ChristenUnie de kandidatenlijst vastgesteld, met vijf nieuwe namen. Joke Koelewijn uit Naarden staat van die vijf het hoogst op de lijst, plek 3. Op twee staat het huidige steunfractielid Jos den Hengst.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.