Tweede klasse zondag: SO Soest komt twee slechte minuten in Amsterdam slechts deels te boven

Pjotr Pos
Amsterdam

Op bezoek bij DCG liet SO Soest zondagmiddag een uitgelezen mogelijkheid liggen om verder van de brede middenmoot weg te lopen: 2-2. Dat zat ’m vooral in de laatste twee momenten voor rust.

De ’Blauwe Leeuwen’ begonnen voortvarend en kregen drie grote kansen. Daarvan ging er één in. Een voorzet van Tom van der Linden werd afgerond door spits Corné Parol. ,,Ten opzichte van vorige week kregen we nu een paar grote in plaats van meerdere kleinere kansen, dat is vooruitgang’’, zag trainer Frank Bruijnis.

Toch ging het na een prima helft nog helemaal mis. Een lange bal werd door Zakaria Lamhamdi niet goed weggekopt, de bal bleef liggen rond de middenlijn en de DCG-spits ramde hem vanaf daar over doelman Hein Janmaat heen. Vanaf de aftrap verloren de bezoekers vervolgens de bal en een paar passes later stonden de Soesters zelfs met 2-1 achter. ,,Misschien waren we even van slag’’, denkt Bruijnis. ,,Maar ik vind het knap hoe we na rust weer ons spel weer wisten op te pakken.’’

De goal van Thijmen Volmer, die na een afgeslagen corner raak schoot, was goed voor alweer de vierde puntendeling van het seizoen. ,,Maar we willen bij de top aanhaken en dan hadden we deze moeten winnen. Vooral voor rust hadden we meer moeten scoren.’’

Nu lonkt een vroege winterstop. ,,Dat is alleen gunstig voor Rochdi Hathot’’, aldus Bruijnis, doelend op de jonge aanvaller die vorige week uitviel en een scheurtje in zijn hamstring blijkt te hebben.

Tweede klasse zondag

DCG-SO Soest 2-2

32. Parol 0-1, 44. 1-1, 45. 2-1, 85. Volmer 2-2

Meer nieuws uit Sport Regionaal