Degradatiekraker in Emmen geeft SDO hoop voor vervolg: ’We gaan het nog achttien wedstrijden met elkaar doen’

Emmen

In een heuse kelderkraker in de hoofdklasse zondag heeft SDO de punten moeten delen met Emmen. Ondanks dat de Bussumers het overgrote gedeelte van het duel de bovenliggende partij waren en wel meer dan tien kansen wisten te creëren, kreeg men het slechts één keer voor elkaar een bres in de Drentse defensie te slaan.

Toch was trainer Koen Janssen na afloop van de puntendeling in Emmen allesbehalve teleurgesteld. ,,Het glas is halfvol of halfleeg. In ons geval is dat na echt wel halfvol, want we hebben echt goed gespeeld en kansen gecreëerd. Waarschijnlijk meer dan in de afgelopen wedstrijden bij elkaar. Dat komt ook omdat we tegen Emmen op volle sterkte waren.”

Zijn ploeg kende in Drenthe een bliksemstart, want Jesse van Huisstede wist een geslepen bal van Niels Irik op waarde te schatten en in de verre hoek te prikken. Janssen: ,,Een prima goal en het was echt de opmaat tot meer mogelijkheden.”

Zo kreeg Desley Groenewegen drie schotkansen, maar hij zocht het doel twee keer te ver naar de zijkant en één keer te hoog. Emmen kreeg op het half uur eenzelfde mogelijkheid en De Vries schoot de bal wél onberispelijk binnen. ,,Hoewel ’ie op dat moment niet terecht was, was het wel een heel mooie goal”, gaf Janssen toe.

In het tweede bedrijf raakte Joost Heerschop de paal en belandde een SDO-corner zomaar op de lat. Ook Van Huisstede, Khajouli, Fokker en Raaijen wisten het net niet te vinden. Emmen kreeg ook wat kansen, maar Surainy Carolus stond op zijn post. ,,Als je hem alsnog wint, ga je in polonaise naar huis. Helemaal als je ziet waar wij vandaan komen. We hebben als team geknokt en echt gestreden. We gaan het nog achttien wedstrijden met elkaar doen. Hopen op wat driepunters en dan kan het best zo zijn dat we aan de goede kant staan en erin blijven.”

hoofdklasse zondag

EmmenSDO1-1

5. J. van Huisstede 0-1, 29. De Vries 1-1

Meer nieuws uit Sport Regionaal