’Laten we eensgezind met elkaar optrekken.’ Burgemeester Niek Meijer van Huizen bestrijdt tweedeling in de maatschappij met een video

Screenshot uit ’Kijk naar wat ons bindt’.

Screenshot uit ’Kijk naar wat ons bindt’.© Foto Mediahuis

Alexander Poort
Huizen

’Niemand is tegen de samenleving, niemand is voor corona’. Burgemeester Niek Meijer van Huizen maakt zich zorgen over de tweedeling in de maatschappij. Met alle discussies over 2G, 3G, vaccineren, of niet vaccineren, en alle andere coronamaatregelen lijkt het alsof mensen steeds vaker en feller tegenover elkaar komen te staan.

Het is als burgemeester bovendien ook nog eens heel moeilijk om hier echt invloed op uit te kunnen oefenen. De Huizer burgemeester probeert dit nu met het filmpje ’Kijk naar wat ons bindt’. Hierin laat hij - samen met prominente vertegenwoordigers uit de samenleving - zien dat niemand er alleen voor staat. ’We staan hier om te laten zien dat we als samenleving een stap naar voren willen maken om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan’, legt Meijer direct aan het begin uit.

’De nieuwe landelijke afgekondigde coronamaatregelen hebben grote impact op ons allemaal. Maar corona geeft ons geen keus’, legt Jasmina van de politie van Huizen uit. ’Niemand heeft hierom gevraagd’ voegt Badr Sadq namens het jongerenwerk hieraan toe.

Vervolgens passeert een groot aantal betrokken Huizers de revue. ’U kunt nog steeds bij ons winkelen’, laat Anita Koning van winkelcentrum Oostermeent bijvoorbeeld weten. En Pieter Reijnekker, voorzitter van De Zuidvogels, meldt dat er bij hen nog steeds samen kan worden gesport. ’We geven onze leerlingen de ruimte om te werken aan hun toekomst’, weet rector Tanja de Ruijter van de Huizermaat. ’En we maken er met ons allen het beste van. Dat past bij onze Huizer samenleving’, besluiten respectievelijk Pieter van Woerden van de zakenclub en Hans Borremans namens het verenigingsleven.

Het laatste woord in de video is weer voor Meijer: ’Niemand is tegen de samenleving, niemand is voor corona’, zo zegt hij. ’Laten we eensgezind met elkaar optrekken, ook in deze moeilijke tijd’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.