Het totoformulier van Olivier Blaauw (BFC): contributie betalende aanvaller wil met Bussumer tik uitdelen aan titelfavoriet Maarssen. ’Geld zegt in het voetbal niet alles’

Olivier Blauw snelt langs twee tegenstanders in de thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein, eind oktober.

Olivier Blauw snelt langs twee tegenstanders in de thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein, eind oktober.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Bussum

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Olivier Blaauw, aanvaller van BFC. In de tweede klasse B staat zaterdagmiddag de topper tussen de Bussumers en Maarssen op het programma. De thuisclub won vorige week de eerste periode ten koste van de bezoekende titelfavoriet en zal in eigen huis dus een getergde tegenstander treffen. Blaauw (26) verwacht desondanks een zege voor zijn ploeg.

BFC-Maarssen

,,Op de periodetitel hadden we niet meer gerekend, maar het maakt het wel mooier dat het ons gelukt is. Maarssen is de gedoodverfde titelfavoriet dankzij de capaciteiten en financiën die ze hebben, maar dat zegt in het voetbal gelukkig niet alles. Ter vergelijking: wij betalen zelf contributie, moeten bardiensten doen en draaien op voor onze eigen trainingsspullen. Maar dat maakt ons wel een hecht team.”

,,Dat is gelijk ook onze kracht. Wij voetballen al jarenlang met dezelfde groep en hebben weinig mutaties. We gaan voor elkaar door het vuur en ik denk dan ook dat wij gaan winnen van Maarssen. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga voor een 2-1 zege.”

,,Als de competitie wordt stilgelegd is dat voor ons extra zuur, want nu wij de periode hebben gepakt, zouden wij dus met lege handen komen te staan. Al weet ik ook dat gezondheid voorop staat. Ik hoop echt van ganser harte dat wij het seizoen mogen uitspelen.”

Sliedrecht-Huizen

,,Huizen zit ook in een geweldige flow en heeft,net als wij, ook de periode gewonnen. Dit is een duel tussen de nummer drie en één van de eerste klasse C, maar ik ga voor een overwinning voor Huizen. Het is mijn oude club en ik volg ze nog wekelijks. Jongens van de huidige selectie spreek ik eigenlijk niet, maar wel oud-spelers en mensen van de staf.”

,,Ik denk dat Huizen een zakelijke 0-2 overwinning boekt op Sliedrecht, waar oud-Huizen-speler Dennis van der Steen de trainer is. Theo Visser scoort ongetwijfeld weer, die heeft het behoorlijk op zijn heupen dit seizoen.”

Wasmeer-’s-Graveland

,,Wij hebben met BFC tegen Wasmeer geoefend in de voorbereiding. Het is een aanvallende ploeg die hoog druk zet. Ik denk dat ze het daarin ’s-Graveland lastig kunnen maken. Die ploeg ken ik niet echt, maar ze hebben in de beker BOL tot het uiterste gedwongen en zijn nog ongeslagen. Ik denk dan ook dat ’s-Graveland bij Wasmeer wint. Laten we voor een 1-3 gaan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal